nieuwsoverzicht

Deventer Ziekenhuis verduurzaamt dakterras.

Jarenlang een representatief en veilig dakterras

 Het Deventer Ziekenhuis vernieuwde onlangs het dakterras op de tweede verdieping met DURA Deck composiet dekdelen. Leverancier is Infra Trading uit Genemuiden. Niek Veldkamp, bouwkundig beheerder en verantwoordelijk voor het gebouwonderhoud van het Deventer Ziekenhuis over de keuze voor DURA Deck: “Met dit materiaal zijn we jarenlang verzekerd van een representatief dakterras dat veiligheid biedt in alle seizoenen.”

In 2008 koos het Deventer Ziekenhuis ervoor het dakterras op de tweede verdieping te bekleden met een combinatieplaat van houtvezel en kunststof. Al na korte tijd bleek dat het materiaal onvoldoende bestand was tegen het intensieve gebruik van het terras door patiënten en bezoekers. Naast het verschralen van de kleuren werd al snel de bovenlaag aangetast.

Composiet dekdelen
“Na overleg met de directie werd besloten de bovenlaag te vervangen. De nieuwe vloer moest onderhoudsarm zijn en ook na jaren nog een representatieve en duurzame uitstraling hebben”, aldus Niek Veldkamp, wiens broer werkzaam is in de weg- en waterbouw. Hij wees Niek op Infra Trading, die sinds kort composiet dekdelen in hun assortiment voeren, toepasbaar voor vloeren en terrassen waar hoge eisen worden gesteld aan een lage onderhoudscoëfficiënt en aan duurzaamheid.

Veilig in alle seizoenen
“Met Gert van Steeg van Infra Trading heb ik bezoeken gebracht aan tal van projecten die inmiddels met DURA Deck zijn uitgevoerd, onder anderen een steiger van een jachthaven. Het materiaal is daar al vier jaar in gebruik en ondanks dat het veelvuldig wordt blootgesteld aan water en ondanks een zeer intensief gebruik, zag je nauwelijks verwering en al helemaal geen aantasting aan de vloer. De beheerder van de jachthaven vertelde tevens dat het materiaal bij vocht niet glad werd en geen gevaar oplevert voor uitglijden of valpartijen. Vervolgens zijn wij met Infra Trading in overleg gegaan. Toen bleek dat zij op het materiaal tien jaar garantie geven en de prijs/kwaliteitverhouding goed is, was er voor ons geen enkele twijfel meer om voor DURA Deck te kiezen.”

 

Onderhoudsvriendelijk en duurzaam
DURA Deck is een hout en kunststof composiet met de warme uitstraling van hout, waardoor de extra sfeer toevoegt aan het dakterras. Het materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk en af en toe met een vochtige doek het ergste vuil verwijderen volstaat om het jarenlang schoon en als nieuw te houden. De bovenlaag wordt, ook in de buurt van water, niet glad en is in alle seizoenen veilig te betreden. De deckdelen worden blind bevestigd en montage verloopt snel en eenvoudig. Belangrijk is ook dat zevenentachtig procent van het materiaal recyclebaar is. Dura Deck is toepasbaar in alle openbare ruimtes, steigers, veranda’s, balkons, bruggen, patio’s en zwembadvloeren,

 

Eigen montage
“In ons geval heeft onze eigen aannemer de montage verzorgd, maar Infra Trading biedt de mogelijkheid aan om de montage door hen te laten uitvoeren. Het deck worden kant en klaar aangeleverd en na montage kan men de vloer direct in gebruik nemen.

Veel complimenten
“Wij hebben het dakterras nu al enkele maanden in gebruik maar krijgen van de talrijke bezoekers veel complimenten over de uitstraling van de sfeervolle nieuwe terrasvloer. En zijn dan ook zeer tevreden met onze keuze”, besluit Niek Veldkamp.

 

Contactgegevens

Nieuwsbrief

Geen ontwikkeling missen? Meld je aan voor onze updates