nieuwsoverzicht

Milieu- en kostenbesparend en passend in zijn natuurlijke omgeving

Infra Trading uit Genemuiden, specialisten in stalen damwanden, verankeringssystemen, stalen buispalen, havenonderdelen en GVK-roosters, komt nu ook met in goede conditie verkerende gebruikte houten damwanden voor weg- en waterbouwprojecten en voor de tuin. De houten damwanden zijn moeiteloos in te passen in een natuurlijke omgeving

Ook zijn de houten damwanden uitermate geschikt op die locaties waar staal of het gebruik van nieuw hout inbreuk doet aan de uitstraling van de omgeving. Het hergebruik van houten damwanden is tevens milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Esthetische voordelen

Zeker ook esthetisch biedt het gebruik van houten damwanden voordelen. Omdat dit hout eerder werd toegepast in weg- en waterbouwprojecten heeft het zijn kwaliteit volledig bewezen. Ondanks dat het lange tijd werd blootgesteld aan de natuurelementen bleef het in kwaliteit onaangetast. Sterker nog! Juist door het eerdere gebruik nam het een natuurlijke uitstraling aan, die een extra dimensie toevoegt aan de omgeving waarin het wordt hergebruikt. Hout verfraait esthetisch door de jaren heen, terwijl nieuw hout of staal in een natuurlijke omgeving niet altijd de fraaiste oplossingen bieden. Daarom zijn deze damwanden uitermate geschikt voor kaderwanden als sloten en vaarten. Maar zeker ook langs kleine vaarwegen, kolken en voor het realiseren van tuinverhogingen.

Hergebruik voorkomt boskap

Wat het kostenaspect betreft is dit hout aanzienlijker goedkoper. Dan is er ook nog het milieuaspect. Hergebruik voorkomt boskap en voorkomt milieuonvriendelijke extra transporten. Op deze manier dragen we samen bij aan een duurzame circulaire economie, minimaliseren we het gebruik van grondstoffen en optimaliseren we de waarde van de toegepaste materialen.

Partij Azobé hout

Infra Trading beschikt over een partij Azobé hardhout van in totaal 3600m2. Planken met een dikte van 4,5 cm en een lengte van 4 meter en een tracé van 900 meter. De prijs bedraagt Euro 20,- per m2 excl. transport.

 Voor verdere informatie: tel: 038 385 9559 of kijk voor het volledige aanbod op: www.infratrading.nl

    

 

Contactgegevens

Nieuwsbrief

Geen ontwikkeling missen? Meld je aan voor onze updates