Stalen damwanden

Infra Trading Staal is gespecialiseerd in het leveren van koudgezette stalen damwanden. Daarnaast leveren we ook warm- en koudgewalste stalen damwanden.

Koudgezette damwandOmega profiel

Een koudgezette stalen damwand wordt geproduceerd bij omgevingstemperatuur door middel van een zetbank. Hierbij wordt plaatstaal geprofileerd tot damwandprofiel. Onze damwandprofielen zijn leverbaar in verschillende staalkwaliteiten (S235 JRC, S275 JRC en S355 JRC). Koudgezette damwanden kunnen een interessante optie zijn vanwege het weerstandsmoment, traagheidsmoment en in dikte. Dit is namelijk gelijkwaardig aan warmgewalste profielen.

Dit levert vaak een gewichtsbesparing op, die voordeel kan bieden in de prijs. Ook hebben koudgezette profielen als voordeel dat deze in hoogte en breedte zijn aan te passen.

Voordelen van koudgezette damwanden:

  • Laag prijsniveau t.o.v. warmgewalste damwand
  • Korte productietijd, snelle levertijd en geschikt voor kleine en grote series
  • Uitstekende sterkte/gewichtsratio
  • Flexibel productieproces
  • Productie NEN-EN 10249-1 en NEN-EN 10249-2 gecertificeerd
  • Hoek- en aftakplanken leverbaar naar de wensen van de klant
  • Leverbaar in dikte t/m 9 mm en in lengte t/m 15.000 mm
  • Gelijkwaardig alternatief voor een warmgewalste stalen damwand (in Wx, Lx en dikte)

Specificaties

Koudgezette damwandprofiel Z-profiel
Koudgezette damwandprofiel Omega-profiel

 

Koudgewalste damwandZ-profiel

Een koudgewalste stalen damwand wordt geproduceerd door een koudvervormingsproces, waarbij gerold plaatstaal wordt ‘gewalst’ en zo wordt geprofileerd tot damwandprofiel. Ook koudgewalste damwand is een gelijkwaardig alternatief voor warmgewalste damwand. Koudgewalste damwand heeft als voordeel een laag prijsniveau, uitstekende sterkte gewichtsratio, flexibel productieproces, productie NEN-EN 10249-1 en NEN-EN 10249-2 gecertificeerd en een snelle levertijd t.o.v. warmgewalste damwand. Voordeel bij dit type profiel is tevens dat de prijs per eenheid product lager is bij grote afname van dunne damwandprofielen.

Specificaties
Koudgewalste damwandprofiel Z-profiel
Koudgewalste damwandprofiel U-profiel

Warmgewalste damwand

In tegenstelling tot koudgewalst wordt warmgewalste damwand geprofileerd in een walsproces met hoge temperaturen. Infra Trading kan verschillende warmgewalste profielen in kleine hoeveelheden uit voorraad leveren. Naast nieuwe profielen kunt u ook altijd naar de mogelijkheden vragen om gebruikte damwandprofielen te leveren.

Specificaties
Warmgewalste damwandprofielen Z-profielen
Warmgewalste damwandprofielen Larssen profielen

Contactgegevens

Nieuwsbrief

Geen ontwikkeling missen? Meld je aan voor onze updates